Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Μυτιλήνη

mitilini

Πρωτεύoυσα του νησιού, με έντονη εμπορική και τουριστική κίνηση. Εκεί βρίσκεται το μεγαλύτερο λιμάνι του νησιού και το διεθνές αεροδρόμιο. H πόλη είναι χτισμένη πάνω στα ερείπια της αρχαίας πόλης, απλωμένη σε επτά χαμηλούς λόφους. Χαρακτηριστικό της τα νεοκλασικά αρχοντικά και τα παραδοσιακά σπίτια, τα οποία εκτείνονται αμφιθεατρικά κατά μήκος της παραλίας.

Ικαρία

ikaria

Η Ικαρία είναι ένα από τα πιο ξεχωριστά νησιά του Αιγαίου. Το όνομά της είναι δεμένο με τον μύθο του Ίκαρου, σύμβολο νεανικού ενθουσιασμού και αναζήτησης της ελευθερίας. Αυτό το στοιχείο μοιάζει να έχει περάσει στον χαρακτήρα των φιλόξενων Ικαριωτών που διακρίνονται για την αισιόδοξη και ανέμελη προσέγγιση της καθημερινότητας. «Νησί της μακροζωίας»

Σάμος

contact-yachts-samos-005

Η Σάμος είναι γεμάτη μοναδικές φυσικές ομορφιές, υπέροχες παραλίες, εντυπωσιακά αξιοθέατα και αρχαιολογικά μνημεία. Αποτελεί ιδανικό προορισμό για ξεκούραστες διακοπές και προσφέρει τη δυνατότητα για ποικίλες δραστηριότητες, όπως βόλτες στη φύση, αναρρίχηση και πεζοπορία. Το νησί έχει μακρά ιστορία και είναι γενέτειρα επιφανών προσωπικοτήτων της αρχαίας Ελλάδας, όπως ο Πυθαγόρας και ο Αρίσταρχος.

Χίος

Η Χίος ανήκει στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και βρίσκεται νότια της Λέσβου και βόρεια της Ικαρίας. Είναι το πέμπτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και συνδυάζει τον σύγχρονο με τον παραδοσιακό τρόπο ζωής. Νησί με άγρια, ανεξερεύνητη ομορφιά και εντυπωσιακά τοπία, είναι σίγουρο ότι η Χίος θα σε μαγέψει.