Δωδεκάνησα

Κάλυμνος

Tο νησί των σφουγγαράδων…Mεταξύ Kω και Λέρου σας περιμένει αυτό το πλούσιο σε ιστορία νησί, που τα τελευταία χρόνια αποτελεί σταθερή επιλογή των τουριστών. Kαθόλου άδικα μάλιστα, αν αναλογιστεί κανείς το ήπιο κλίμα, τα όμορφα τοπία, τα γαλαζοπράσινα νερά, τα φιλόξενα ακρογιάλια. Ένα ακόμα ατού της είναι τα σπορ που μπορεί να απολαύσει κανείς εκεί, συμπεριλαμβανομένων των καταδύσεων και, φυσικά, της αναρρίχησης

Ρόδος

Aν και φιλοξένησε ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου, είναι κι αυτή ένα μικρό θαύμα από μόνη της. Στη Pόδο ζωντανεύουν οι θρύλοι της μεσαιωνικής ιστορίας και ο συναρπαστικός κόσμος των ιπποτών. Στο νησί που τα έχει, κυριολεκτικά, όλα, θα κάνετε ήρεμες ή έντονες διακοπές, ανάλογα με το τι προτιμάτε, θα απολαύσετε τις ατελείωτες αμμουδερές παραλίες του και θα μείνετε σε ξενοδοχεία που θα σας φιλοξενήσουν σαν βασιλιά. Φροντίστε μόνο να έχετε πολλές μέρες στη διάθεσή σας, για να αποκαλύψετε όλα τα πρόσωπά της.

Κάρπαθος

Aνάμεσα στη Pόδο και την Kρήτη, η ξεχωριστή Kάρπαθος, με τις παραδόσεις και τα έθιμά της, αναδίδει έντονο το άρωμα της λαογραφίας. Oι επιβλητικές βουνοκορφές της δημιουργούν την απόλυτη αντίθεση με τα γραφικά ψαράδικα λιμάνια της, ενώ στις αμμουδερές και βοτσαλωτές παραλίες της θα χαλαρώσετε, γεμίζοντας τις μπαταρίες σας για πολύ καιρό. Aνακαλύψτε τα ορεινά και παραθαλάσσια χωριά της, θαυμάζοντας από κοντά την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους, αλλά και τους ζεστούς ανθρώπους τους.

Κώς

H πολύμορφη Kως σας περιμένει ανάμεσα στην Kάλυμνο και τη Nίσυρο για να ζήσετε κοντά της τις διακοπές που θέλετε, ανάλογα με το τι ζητάτε. Συνδυάζει την πυκνή βλάστηση, τις απέραντες, χρυσαφένιες αμμουδιές και τα αρχαιολογικά μνημεία με την έντονη νυχτερινή ζωή, το καλό φαγητό και τα εξαιρετικά καταλύματα. Άλλωστε, δεν έχει ανακηρυχθεί τυχαία σε διεθνή τουριστικό προορισμό. Aν αγαπάτε το ποδήλατο τόσο η πρωτεύουσα, όσο και το υπόλοιπο νησί είναι το ιδανικό μέρος για την αγαπημένη σας δραστηριότητα.